Vier je vrijgezellenfeest in Amsterdam bij Groeten van Marc

Wil je een gezellig, memorabel en creatief vrijgezellenfeest organiseren voor je beste vriendin/zus/buurvrouw/een wildvreemde vrouw die gaat trouwen? Groeten van Marc in Amsterdam west (de Baarsjes) is een goed startpunt: hier kun je onder andere schilderen, (model)tekenen, stopmotion filmpjes maken, en afval tot kunst transformeren. De inspirerende workshops maken iedereen enthousiast, ook de dames die van zichzelf vinden dat ze niet creatief zijn. Iedereen kan iets moois maken en plezier hebben in het proces!

Kies uit één van de volgende workshops of bel (o618081820)/email (info@groetenvanmarc.nl) om een vrijgezellenfeest op maat te bespreken:

Murakami Superflat Schilderen

Tijd: 2,5 uur

Kosten: €200/8 personen, €23,- /extra deelneemster

Max. aantal deelnemers: 15

Wat is het: Geïnspireerd op de Japanse kunstenaar Takashi Murakami ga je op echte schildersdoeken vrolijke schilderijen maken. Je hoeft geen schildertalent te hebben om blij te worden van deze workshop!

Modeltekenen

Tijd: 2 uur

Kosten: €200/8 personen, €20,- /extra deelneemster

Max. aantal deelnemers: 12

Wat gaan we doen: Modeltekenen is al honderden jaren onderdeel van een klassieke kunstopleiding. Vroeger mochten vrouwen geen onderwijs volgen aan een kunstacademie, omdat ze dan een mannelijk naaktmodel zouden zien! Gelukkig leven wij in andere tijden en hebben we de vrijheid te kijken zoveel we willen. Ondanks deze vrijheid is het zeldzaam dat we nog echt kijken naar elkaar, naar een niet ge-photoshopt lichaam in real life. Tekenen zorgt dat je in het moment bent, en echt gaat kijken. De lerares zal je tips geven over verhoudingen en expressie. We tekenen met potlood en houtskool op papier. Geef van tevoren aan of je een mannelijk of vrouwelijk naaktmodel wilt tekenen.

Recycle Kunst

Tijd: 2 uur

Kosten: €136,-/8 personen, €15,- /extra deelneemster

Max. aantal deelnemers: 12

Wat is het:  Ten eerste krijg je een korte presentatie over het gebruik van gevonden voorwerpen in de kunstgeschiedenis en daarbuiten, en de verschillende manieren waarop je een recycle kunstwerk zou kunnen maken.

Je kunt iets doen met de kleur van objecten, met de vorm, maar ook met de geschiedenis, met tekst, of met eenzelfde bewerking voor verschillende objecten. We bieden een berg afval/schatten, gereedschap (zagen, tangen, hamers), plakband, touw en verf.

Door troep te zien als materiaal, inspiratie en basis voor een kunstwerk leer je je creativiteit vergroten. Je ziet de objecten om je heen in een ander licht; het waardeloze wordt waardevol, het gewone bijzonder. Voor een geslaagd vrijgezellenfeest kan het ook leuk zijn gezamenlijk één kunstwerk te maken. Neem contact op om je workshop af te stemmen op jouw wensen!

Stopmotion film maken

Tijd: 2,5 uur

Kosten: €320,-/8 personen, €28,- /extra deelneemster

Max. aantal deelnemers: 14

Let op! Neem zelf een smartphone, oplader en bijbehorende koptelefoontjes met hard/zacht knopje mee.

Wat gaan jullie doen: We starten met een brainstormsessie waarin de aanstaande bruid de regie heeft; zij mag kiezen wat het thema van de film wordt: “de geheimen van een goed huwelijk” of “7 dingen die je mist als je geen vrijgezel meer bent” bijvoorbeeld. Om de creativiteit een boost te geven kiest zij ook een paar zaken die niet mogen ontbreken in de film zoals “een pompoen” of “de lamp van Aladdin”.

Daarna gaan we in groepjes van 2 of 3 deelneemsters scenes van de film maken. Papier, klei, verf, plastic poppetjes en decor elementen zijn aanwezig om het verhaal te vertellen wat jullie bedacht hebben. Een professionele animator gaat jullie helpen geluid en special effects toe te voegen, en de film te monteren. Als afsluiting kijken we gezamenlijk de film op groot scherm. Veel groepen besluiten ook de film op de bruiloft te laten zien, als bijdrage van alle deelneemsters aan de feestelijkheden!