Wat hebben muziek en poëzie met elkaar te maken? Hoe kan muziek een gedicht inspireren? De emoties die muziek losmaakt bij de luisteraar, kan een gedicht dat ook met de lezer doen? Hoe? Met deze vragen gaan we ons bezig houden in de poëzieworkshop Muziek en Emotie. De leraar geeft je de handvatten en aanzet om aan het schrijven te gaan.
Al schrijvend leer je wat de kwaliteit is van een gedicht, waarin de poëtische waarde van woorden schuilt, welke woordcombinaties iets teweeg brengen en hoe je structuur aanbrengt in taal.
De taal wordt in beginsel behandeld als verf of als klei. Aandachtig werk je aan een taalsculptuur, een tekst, een gedicht. En plezier staat steeds weer voorop.
LET OP: HUISWERK
bij deze workshop hoort huiswerk dat je van tevoren naar info@groetenvanmarc.nl moet sturen
-schrijf een schilderij
Wat gaan we in de workshop doen?
1.1 Aanvang
Iedere deelnemer vertelt over iets dat hem/haar heeft geïnspireerd of aangegrepen de afgelopen week. Het huiswerk wordt besproken
1.2 Schrijfoefening
We gaan aan de slag met het thema Muziek en Emotie.
1.3 Close reading
Iedere deelnemer leest zijn/haar gedicht/tekst voor. Een van de gedichten wordt (op democratische wijze) geselecteerd en groepsgewijs behandeld met de docent als begeleider.
Docent Martijn den Ouden is dichter en beeldend kunstenaar. In januari 2017 verscheen zijn derde dichtbundel Een kogelvrije zomer. Wat betreft zijn gedichten zijn critici het over een aantal dingen eens. Ze zijn experimenteel, verrassend, gewaagd, kinderlijk, speels en ernstig. Het plezier dat hij erin heeft als hij schrijft, is terug te lezen in zijn werk.
Met hetzelfde plezier geeft Martijn de poëzieworkshops inhoud.